İçerik Optimizasyonu: Okuyucuları Gelirlere Dönüştürme

Dünyanın her yerindeki içerik pazarlamacılarının karşılaştığı temel sorulardan biri de: “Okuyucuları gelir haline getirmek için ne yaparsınız? “ sorusudur. Pazarlamacılar ve girişimcilerin bir blog başlatmadan önce kendilerine sordukları e-ticaret pazarlama meselesi olan bu soruyu çözmek için geriye doğru gidelim.

İçeriğiniz size 2016'da ne kadar para kazandırdı?

Bu sorunun cevabını biliyorsanız, sizi tebrik ediyoruz. Büyük bir olasılıkla dünyadaki içerik pazarlamacıları içinde ilk % 10’dasınız demektir. Fakat çoğu insan gibiyseniz, soruyu güvenle cevaplayamadığınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hazırladığınız raporlar ile sayfa görüntüleme sayısını veya e-posta listenizin ne kadar hızlı büyüdüğünü biliyor olabilirsiniz, ancak bunlar para politikası önlemleri için yeterli değildir.

Sayısız hayal kırıklığına uğramış içerik pazarlamacılarından, içerik pazarlaması yoluyla elde edilen geliri ölçmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz duyuyoruz. Bunun için, işin uzmanları bir formül geliştirme yoluna gitmişlerdir. Bu formül iki farklı amaca hizmet eder:

1.Paydaşları içeriğe daha fazla yatırım yapmaya veya içerik ekibinizde tamamen çalışmaya ikna edin.

2.İçeriği uzun vadeli bir markalaşma çabasından, ölçülebilir bir pazarlama etkinliğine kaydırın.

80/20 Kuralını Uygulayın

80/20 kuralı olarak bilinen şey, içerik pazarlamasının % 80’ının içerik oluşturmadan, % 20’sinin ise içerik promosyonundan oluşmasıdır. Bazı girişimciler bunun tam tersini de yapabiliyor. Yani %20 içerik, %80 içeriğin tanıtımı şeklinde olabiliyor. Büyük bir firmaysanız reklam yapmaya çok da ihtiyacınız yok demektir. Zaten biliniyor ve aranıyorsunuz demektir. Belli büyüklükteki işletmeler için tanıtımdan ziyade içeriğe daha çok önem verilmesi gerekebilir, fakat aynı şey küçük işletmeler için geçerli olmayabilir. İçeriğin kalitesi kadar reklam çalışmaları da büyük önem taşır.

İçerik kalitesinin büyümeyi hızlandırdığı bir gerçektir. İçerik sayesinde oluşan geri dönüşlerin oranı genelde e-ticarette gözden kaçırılan bir şeydir.

İçeriklerde Vurgulara Dikkat Edin, Gereksiz Pop Up Menülerden Kaçının

Sitelerde ilk göze çarpan şey büyük başlıklardır. Geri kalan her şey harekete geçirici mesajlardır. Sitenizde çok fazla pop up menü varsa, bu durum ziyaretçilerin sitenizi hemen terk etmelerine ve bir daha uğramamalarına neden olabilir. Can sıkan pop up menüleri, içeriğiniz ne kadar kaliteli olursa olsun, kullanıcıları başka arayışlara yönlendirir.

İçerik Pazarlaması Büyüme Formülü

İçerik pazarlamasının büyümesini kolaylaştıran üç çarpan vardır. Bunlar satış sıklığı, müşteri sayısı ve ortalama sipariş değeridir.

(Potansiyel Müşteri Sayısı) x (Satın Alma Sıklığı) x (Ortalama Sipariş Değeri)

Her çarpan sayısını bir yılda %30 artırdığınızda içerik pazarlamacılığından elde ettiğiniz geliri 2 katına çıkarabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse; 600 potansiyel müşterisi olan bir firmanın satın alma değeri ortalama 13 dolar ise ve 0,65 satın alma sıklığı varsa:

600 x 0,65 x 13= 5,070 dolar

Her çarpan bir yıl boyunca %30 artırıldığında, %100’den de fazla bir artış sağlanması kaçınılmazdır.

Görüldüğü gibi içerik pazarlamasının önemi hiç de küçümsenecek gibi değil. İçerik optimizasyonu ile ziyaretçileri müşterilere dönüştürmek için yazımızın devamına bakabilirsiniz.

 

Kapat